Preskočiť na hlavný obsah

Raj na Lefkade :)

                      V tomto článku sa dozviete o ďalšom úžasnom ostrove pod "Gréckym slnkom". Krásy ostrova Lefkady ešte stále len veľmi málo objavené turistami. 



Podobne ako na Zakynthose, o ktorom som písala v predošlom článku, tie najkrajšie miesta sú "zašité" a preto ich treba hľadať a objavovať. A presne preto majú ešte stále to čaro nedotknutej jedinečnej prírody a kľudu bez hotelov a davu ľudí. No uznajte sami.


Narozdiel od spomínanej Navagio beach, kde je jediná možnosť prístupu loďou, tu je prístup zhora po schodoch až na pláž.

Minimálne dve miesta sú pokladom tohto ostrova, jedno sa volá Porto Katsiki, ktoré vidíte na predošlých dvoch obrázkoch a druhé Egremni Beach. Prejdem rovno k jednotlivým miestam, tipom a v závere sa povenujem aj kde je najvhodnejšie sa na tomto ostrove ubytovať a ako sa na nádherné miesta dostať.

Porto Katsiki


Pokoj v duši, mierne vlny mora, jemný piesok. Cítila som sa tam ako v raji.  Ako som už spomínala z príjazdovej cesty a parkoviska, kde sa nachádza aj občerstvenie, vedie celkom dosť schodov až na pláž, odhadujem to na 100-150 :) Takže my sme urobili dobre, že sme sa nabalili, odporúčam. Tak či tak, od hladu a smädu tam nikto neumrie. Dokonca vďaka šikovným "donaškárom", ktorí sa z času načas prejdú po pláži netreba ani vyšlipať všetky tie schody k bufetu, ale na objednávku Vám prinesú čokoľvek. Našťastie sme si so sebou pribalili aj raketky, čo sa nám tam skvelo zišlo.



Na to, že tam dokopy nič nie je, okrem krásy prírody, si pláž Porto Katsiki dokážete vychutnávať aj celý deň. Dá sa tam šnorchľovať a potápať, lebo voda je priezračná.


Zo skál, umiestených v mori, sa dá skákať do vody. V prípade chuti oddýchnuť si od slnka sú obrovské balvany aj na pláži, ktoré zabezpečia tieň. 


Egremni Beach

Aj k tomuto miestu vedú schody. Avšak, je ich o čosi viac. Dokopy presne 350, ale stoja za to!
 Majú to tam napísané, nemyslite si, že som ich počítala :D


Cestou dole to zbehne rýchlo. Teda tak to bolo aspoň v mojom prípade, keďže som sa tam nesmierne tešila a nevedela sa dočkať.


Kto neobľubuje piesok, ktorý sa pchá všade, na tejto pláži nenájde jedinú chybičku. Sú tam síce kamienky, ale krásne biele, ktoré som skôr obdivovala akoby mi mali vadiť.


Pláž rozľahlá do všetkých strán a krásne azúrovo sfarbené more privedú človeka na pekné myšlienky a nedovolia mu myslieť na nič zlé. Dokonca ani na to, že cestou spať je treba tých 350 schodov vyšliapať.

Kde sa ubytovať a ako sa na Porto Katsiki a Egremni Beach dostať?

My sme boli ubytovaní vo Vasilikách a boli sme maximálne spokojní. Nielenže sú odtiaľ tieto dva očarujúce miesta blízko, ale je si čo užiť aj tam. Napríklad sa tam dá surfovať a tomu podobné aktivity na vode. Surf sa dá požičiať a tiež sú dostupní inštruktori. Ďalej odtiaľ vyplávajú výletné lode a tak sa dá spraviť výlet na okolité ostrovy.
Ubytovanie vo Vasilikách sme poriešili celkom šikovne. Natrafili sme na stránke booking.com na penzión, ktorý bol spojený so 4* hotelom a tak sme mali slušné ubytovanie s výhľadom na pláž a more za cenu penzióna so službami 4*ého hotela. Z Vasilik na Porto Katsiki a Egremni Beach je najlepšie si požičiať skúter, alebo auto za pár drobných na deň.


Po ceste na Egremni beach, alebo cestou naspäť sme sa zastavili pri staršom páriku predávajúcom domáce medy a olivové oleje vyrobené z ich vlastných olív, kde sme si z každého kúpili rovno po 2 kusy. 


Veľmi rada by som výrobky odporučila, lebo určite sú báječné, ale zhabali nám to na letisku :D Deň pred tým sme si totižto doobjednali ešte jednu navyše podpalubnú batožinu a tá sa im nedostala do systému, preto nám ju povolili vziať ako príručnú. Avšak, nakoľko to bol malý kufor, napchali sme ho najťažšími vecami a teda aj medíkmi a olivovými olejmi, ktoré mali viac ako 100ml. A tak sme kvôli chybe v systéme leteckej spoločnosti prišli o cenné suveníry.


Mali požičané auto, ktoré s nami cestovalo celé dva týždne z Atén cez Zakynthos, Lefkadu späť do Atén. Tu je náš Golfík.



Dúfam, že sa Vám ostrov zapáčil a v prípade akýchkoľvek otázok a pomoci, neváhajte ma kontaktovať. Ak sa Vám článok páčil, budem vďačná za zdieľanie. 
Pozrite si aj video Leto v Grécku TU


Zdroj: prvý obrázok: https://www.flickr.com/photos/tsam/4489622950/in/faves-30121240@N06/


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

7 vecí, na ktoré si na Bali dať pozor :)

7 Vecí, na ktoré si treba dať na Bali pozor ·       Nepožičiavať auto, ale skúter Vo väčšine krajinách si požičiavame auto, na Bali sa to ale vôbec neoplatí a to nie kvôli cene, ale hlavne kvôli bezpečnosti. Taká premávka, ako v Indonézii je pre nás Európanov úplný šok! Skútrov je na ceste ako mravcov a jazdia aj 5ti vedľa seba a 6ty obieha. Ako keby neexistovali žiadne pravidlá. Vo väčšine situáciách sa auto pomedzi tucty skútrov ani nezmestí. Ak náhodou áno, musí si dávať obrovský pozor. To ešte oveľa viac ak auto šoféruje cudzinec. Ak nastane situácia, že nie domáci šofér auta čo i len ,,pohladká" domáceho na skútri, môže byť z toho veľký problém a jediné pravidlo je, že domáci na skútri VŽDY vyhrá a pokuta vás neminie, ak len toľko. Nanajvýš šikovný skúter sa dá požičať za 5€ na celý deň a plnú nádrž natankujete za 1,50€. Takže sveta žiť! J       ·       Ešte na Slovensku si vybaviť medzinárodný vodičák               Ak si plánujete teda skúter požičať, e

Rozhovor pre Podduklianske novinky :)

1.Prečo ste sa rozhodli cestovať krížom krážom po svete? Ktoré krajiny ste za posledné obdobie navštívili? - Cestovanie bolo posledné roky mojim veľkým snom. To bol jeden z dôvodov. Ďalšie sa ukázali časom, ako napríklad túžba po zlepšení sa v cudzom jazyku, čo vás škola až takto precízne nenaučí ani po dlhé roky. Taktiež ma veľmi lákalo naučiť sa hýbať vo svete, objavovať nové miesta, prekonávať prekážky, lebo nie vždy to je jednoduché. Nazvala by som to takou školou života. Za posledné obdobie som navštívila Grécko, konkrétne Chalkidiki, Thessaloniki, Atény a krásne Grécke ostrovy ako Zakynthos a Lefkada, o ktorých som už napísala prvé dva články. Odtiaľ to pokračovalo do Belgického Brusselu. Chvíľu som sa zdržala v Londýne, kde sme 4 mesiace aj žili. Odtiaľ sme navštívili Španielsko – Barcelonu. 4-mesačný pobyt v Londýne bol prevažne aj pracovný, takže zarobili sme na Ameriku a ďalšie mesiace sme trávili tam. V Amerike sme precestovali takmer každý kútik. Ďalej sme navšt

Raj v jari na skok

Ak sa povie Malorka , čo Vám napadne ako prvé?  Možno tí, čo ste ju navštívili v hlavnej sezóne, ste z nej mali zmiešané pocity, hlavne kvôli davu ľudí. Ale keby ste ju zažili v období Apríl - Máj, verím tomu, že by ste z nej boli rovnako nadšení ako ja. Čisté azúrové more, biely piesok, dlhé drevené móla, jemný vánok, slniečko a minimum ľudí. Presne toto je Malorka v jari.   Tieto drevené schody sme objavili náhodou a boli tak nádherné s celým tým prostredím, že ma nútili zamýšľať sa nad tým, či som naozaj len niekde v Európe a nie v rozprávke :D Výhody a nevýhody Malorky v jari Možno málo komu napadne myšlienka ísť na Španielsky ostrov v jari, veď to predsa nie je Karibik. Súhlasiť musím s tým, že na kúpanie je v tom čase ešte chladno, ale kým svieti slnko, všetko ostatné sa podobá letu. To keď sa ale vykompenzuje lacnejšou letenku, ako v hlavnej sezóne, lacnejším ubytovaním, prázdnymi plážami a to nie len tie ,,zašité", ale aj tie komerčné, vyj