Preskočiť na hlavný obsah

Exotický zážitok v Európe?

Máte chuť na dovolenku snov pri krásnom azúrovom mori, jednom z najkrajších miest na svete, ale nemáte peniaze na Maldivy, či Seychely? V mojom príspevku Vám ukážem jedno z najkrajších miest nielen v Grécku, či Európe, ale na celom svete.

Určite ste viacerí už videli na obrázku pohľad na toto nádherné miesto. Mnohí ste si možno aj povedali "tam by som raz chcel/a ísť". A koľkí ste tam nakoniec aj boli? Alebo teda aspoň zistili, kde to je, ako sa tam dostať a podobne? A pritom to nie je miesto na konci sveta, ktoré by muselo ostať len snom. Ako na to sa dozviete práve tu.

Začnem od úplného začiatku a teda cestou na ostrov. Od minulého roku sa dá lietať z Budapešti priamo na Zakynthos. Spiatočná letenka sa dá so šikovnosťou nájsť za 100€ cca možno aj menej. Keďže na nádhernú Navagio Beach sa nedostanete inak, ako loďou, ubytovať sa na ostrove odporúčam buď v hlavnom meste alebo najbližšom mieste k vysnívanej zátoke. Najbližšie sa síce nachádza Agios Nikolaos, ale nemusí to byť až taká výhoda. Je to napríklad preto, že odtiaľ vyplávajú na Navagio Beach len lokálne malé loďky, ktoré nesmú vyplávať, ak je nepriaznivé počasie a silný vietor, čo sa stalo nám. Preto viac odporúčam hlavné mesto alebo len pár kilometrov od neho vzdialené Tsivili, odkiaľ sa denne organizujú výlety nielen na okúzľujúcu Navagio Beach, ale aj okolo celého ostrova. Plavba so všetkými cca 7-8 zastávkami trvá okolo 8 hodín a stojí 25€. 
Blížiaci sa príchod na moje jedno zo zoznamu mojich "dream places" - miest snov. <3 
Je to neopísateľný pocit, keď si pred tým pozeráte obrázky tak nádherného miesta, beriete to s rezervou, lebo obrázok je jedna vec a skutočnosť druhá a ono je to naozaj nielen že také nádherné, ako na obrázku, ale dokonca krajšie.
Ako sa vraví: "všetko zlé, je na niečo dobré", v tomto prípade, je ten zlý a teda jediný možný prístup loďou obrovskou výhodou. Žiaden hotel, neporiadok, hlava na hlave, či okoloidúci otravný obchodník, ktorý sa Vám snaží za každú cenu niečo predať. Výletnou loďou spolu s Vami príde ďalších cca 50-70 ľudí, ale zátoka je rozľahlá a ako aj môžete vidieť na fotke, pre každého je miesta dosť. 
Svetlé, takmer až biele zaoblené kamene, ktoré sú úplne príjemné na nohy a až niekoľko desiatok metrov vysoké skaly, dodávajú tejto zátoke neopísateľný šmrnc.
A ak sú vlny, zažijete aj kopec srandy.
Kto bol na Zakythose a nenavštívil toto miesto, akoby na Zakynthose ani nebol. My sme tu strávili 4 dni a pokračovali sme objaviť podobne nádherné miesta na ostrove Lefkada, o ktorej napíšem, v ďalšom príspevku. 
Ak sa Vám článok páčil, prosím zdieľajte, poprípade, ak by sa niekto rozhodol túto krásu navštíviť, neváhajte mi napísať s otázkami.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

7 vecí, na ktoré si na Bali dať pozor :)

7 Vecí, na ktoré si treba dať na Bali pozor ·       Nepožičiavať auto, ale skúter Vo väčšine krajinách si požičiavame auto, na Bali sa to ale vôbec neoplatí a to nie kvôli cene, ale hlavne kvôli bezpečnosti. Taká premávka, ako v Indonézii je pre nás Európanov úplný šok! Skútrov je na ceste ako mravcov a jazdia aj 5ti vedľa seba a 6ty obieha. Ako keby neexistovali žiadne pravidlá. Vo väčšine situáciách sa auto pomedzi tucty skútrov ani nezmestí. Ak náhodou áno, musí si dávať obrovský pozor. To ešte oveľa viac ak auto šoféruje cudzinec. Ak nastane situácia, že nie domáci šofér auta čo i len ,,pohladká" domáceho na skútri, môže byť z toho veľký problém a jediné pravidlo je, že domáci na skútri VŽDY vyhrá a pokuta vás neminie, ak len toľko. Nanajvýš šikovný skúter sa dá požičať za 5€ na celý deň a plnú nádrž natankujete za 1,50€. Takže sveta žiť! J       ·       Ešte na Slovensku si vybaviť medzinárodný vodičák               Ak si plánujete teda skúter požičať, e

Rozhovor pre Podduklianske novinky :)

1.Prečo ste sa rozhodli cestovať krížom krážom po svete? Ktoré krajiny ste za posledné obdobie navštívili? - Cestovanie bolo posledné roky mojim veľkým snom. To bol jeden z dôvodov. Ďalšie sa ukázali časom, ako napríklad túžba po zlepšení sa v cudzom jazyku, čo vás škola až takto precízne nenaučí ani po dlhé roky. Taktiež ma veľmi lákalo naučiť sa hýbať vo svete, objavovať nové miesta, prekonávať prekážky, lebo nie vždy to je jednoduché. Nazvala by som to takou školou života. Za posledné obdobie som navštívila Grécko, konkrétne Chalkidiki, Thessaloniki, Atény a krásne Grécke ostrovy ako Zakynthos a Lefkada, o ktorých som už napísala prvé dva články. Odtiaľ to pokračovalo do Belgického Brusselu. Chvíľu som sa zdržala v Londýne, kde sme 4 mesiace aj žili. Odtiaľ sme navštívili Španielsko – Barcelonu. 4-mesačný pobyt v Londýne bol prevažne aj pracovný, takže zarobili sme na Ameriku a ďalšie mesiace sme trávili tam. V Amerike sme precestovali takmer každý kútik. Ďalej sme navšt